FORGEN Forum dyskusyjne. Wymiana poglądów i informacji
FORGEN Forum dyskusyjne, wymiana poglądów i dowiadczeń. O ludziach, miejscach, historii. Ciekawostki z życia. Portal dla wszystkich, którzy pasjonują się genealogią, poszukiwaniem przodków.
Witam, poszukuję informacji na temat rodziny Weiss (Szymon, Michalina,Leon,Zofia,Seweryn,Mieczysław), na pewno pracowali w Lasach Państwowych, byli na leśniczówce w Drzewcach koło Międzychodu...Pozdrawiam
Wśród nazwisk jest nazwisko mojego dziadka Wróblewski Piotr Roman Ur.26.07.1908 w Kłobucku , Uczęszczał do Państwowej Szkoły Leśniczych w Zagórzu Pracował w Nadleśnictwie Słupsk oraz Parciaki nie znam dokładnej nazwy leśnictw oraz kolejności gdzie pierwsze pracował , pracował również w leśnictwie Rabka Zdrój potem był przeniesiony do Nadleśnictwa Kutno później Nadleśnictwa Gostynin do Leśnictwa Perna , gdzie zmarł 19.02.1992 Przesyłam kilka zdjęć
1 Zrobione w nadleśnictwie Parciaki z żoną Karoliną Wróblewską z domu Król pochodzącą z Starego Sącza
2 Piotr i Karolina z córką Marią
3 zdjęcie zrobione w Rabce Zdrój około roku 1950
4 Dziadek na motorze , nie znam miejsca ani daty zrobienia fotografii
5 Dziadek w mundurze z babcią reszty ludzi nie znam , zdjęcie z roku 1955 Rabka Zdrój
6 Dziadek po polowaniu ( drugi z prawej) nie wiem gdzie było wykonane zdjęcie i kto jest na tym zdjęciu..